Monday, July 8, 2013

Jalan-Jalan Melaka

Sebelum bermualnya Ramadhan, kami sekeluarga ada jalan-jalan ke Melaka.. percutian pendek jer, so amik penginapan pun untuk 2 malam jer.. Menginap kat Mahkota Hotel Melaka.. Hotel ni sebenarnya dh lama, and byk facilities dalam bilik yang mcm dh uzur esp dalam toilet..
Ini kali kedua menginap sini, dulu 1st time amik bilik 2 bedrooms, jadi sekrng ni amik 3bedrooms pulak sebab kami kan ramai 9 orang dewasa semuanya, and most of us badan pun sihat2..
Alhamdulillah, percutian kali ni ok , best sgt2 sbb dpt spend time with family members.. Insyaallah lain kali if nk gi bercuti mmg kami akan ke cni lagi. So far mmg nk cari juga condotel yang boleh sewa daily tpi nmpaknya mcm Mahkota ni yang paling hampir dgn bandar. Unit tu terletak btl2 di hadapan Mahkota Parade, jadi waktu malam mmg sgt bising dgn motor and kereta yang berlumba agaknya..
Ni masa nk smpai cni kami ada singgah makan, nama kedai ni Fathin Tomyam, lupa pulak nk amik gambar kedai tu..

Sampai2 je situ my friend ada hantrkan kek. Ini kek black forest, sedap sgt2.. my friend tu mmg wat homemade cake. Alhamdulillah kek ni selamat habis before kami bertolak balik..

Tinggi kan kek ni. sebab kek ni 4 lapis siap dengan cream n berries..

Ini lah rupa kek tu, sempena dengan birthday sarah.

Before that, yg untuk 1st time dok situ ini lah kek sempena hari ibu and abah. sambut sekali senang and jimat kan. ini kek Red Velvet. Sedap and ada 3 layer, each layer amal isi dengan cream cheese. mmg sgt affordable and sedap kek ni. if berminat blh contact amal 012-9044620. dia di bandar melaka.. mana lah tau kalau ada pembaca yang celebrate apa2 and mnginap pulak di bandar melaka, amal blh je hntrkan kepada you all, InsyaAllah..
Ini lah pemndangan dari unit pda waktu malam.. Malam dok kt bilik jer, rehat2..

Ruang tamu

Pemandangan waktu siang

Pemandangan arah lain pula. Nampak bangunan hijau tu? Itu lah Mahkota Medical Center

bangunan merah ni Mahkota Parade

Tempat kami beli makanan aka lauk.. yg depan ni chinese food, yg belakang tu baru makanan halal

Pemandangan kat bandar



Ini lah gmbr and rupa dalam unit tu. Bilik ni twin bed

Bilik ni pula dengan queen size bed. siap dengan bathroom

Ini lah rupa ruang tamu tu..


Ini third bedroom. Kat unit ni ada 2 bethroom and 3 bedroom..
Balik tu mcm dh kelaparan amsing.. Kitorng singgah kt hashimi restaurant sg merab. kedai makan ni sedap, mcm lengang jer,.. x ramai pn org..
Itu lah dia cerita percutian kami ke melaka.. InsyaAllah ada rezeki nnt kita kembali lagi ke sini..

3 comments:

  1. Selamat sore, perkenalkan saya danang sefdyanto perwakilan Mahkota Medical Centre Surabaya Rep Office. kami adalah salah satu perwakilan di jawa timur. kami siap membantu dan memberikan:
    1. informasi seputar mahkota dan malaca malaysia
    2. informasi fasilitas & kesehatan
    3. Book dokter dan arange perjalanan sampai akomodasi dengan Company Rate kami ( sehingga lebih murah )
    3. Second opinion langsung dari Dokter kami.
    Semua pelayanan ini FREE of Charge, walaupun hanya untuk bertanya atau sekedar second opinion dari Dokter lain kita siap membantu .Jika Membutuhkan infomasi tentang Mahkota Medical Centre Melaka Malaysia, silahkan hubungi kantor perwakilan kami....
    Regard
    Danang Sefdyanto
    Surabaya Representative Office
    Mahkota Medical Centre
    Jl. Barata Jaya XIX / 31C
    Surabaya 60131 - Indonesia.
    WA : +6281 331777697
    Line: +6281 4026 2166
    Mobile: +6283 8300 28050
    Phone : +6231 5020588 / 5026505
    Email : mmcsurabayaoffice@gmail.com
    Fb : https://www.facebook.com/mmc.surabaya
    http://mahkotamedicalcentresurabayaoffice.blogspot.co.id/

    ReplyDelete
  2. Selamat sore, perkenalkan saya danang sefdyanto perwakilan Mahkota Medical Centre Surabaya Rep Office. kami adalah salah satu perwakilan di jawa timur. kami siap membantu dan memberikan:
    1. informasi seputar mahkota dan malaca malaysia
    2. informasi fasilitas & kesehatan
    3. Book dokter dan arange perjalanan sampai akomodasi dengan Company Rate kami ( sehingga lebih murah )
    3. Second opinion langsung dari Dokter kami.
    Semua pelayanan ini FREE of Charge, walaupun hanya untuk bertanya atau sekedar second opinion dari Dokter lain kita siap membantu .Jika Membutuhkan infomasi tentang Mahkota Medical Centre Melaka Malaysia, silahkan hubungi kantor perwakilan kami....
    Regard
    Danang Sefdyanto
    Surabaya Representative Office
    Mahkota Medical Centre
    Jl. Barata Jaya XIX / 31C
    Surabaya 60131 - Indonesia.
    WA : +6281 331777697
    Line: +6281 4026 2166
    Mobile: +6283 8300 28050
    Phone : +6231 5020588 / 5026505
    Email : mmcsurabayaoffice@gmail.com
    Fb : https://www.facebook.com/mmc.surabaya
    http://mahkotamedicalcentresurabayaoffice.blogspot.co.id/

    ReplyDelete